Met de yoghurt nog in de mondhoeken zit je collega onderuit gezakt in een call. Blijkbaar heeft ze het groene lampje van de camera niet gezien en niemand durft iets te zeggen. Vlak voordat ze de flosdraad tussen haar kiezen wil trekken pakt ze haar telefoon. Ze kijkt op het scherm en schrikt. De flosdraad valt uit haar handen en ze trekt haar badjas dicht. Het laatste dat haar collega’s zien is haar bezorgde en gefronste gezicht.

Dan wordt het scherm zwart… Brrrrr…

Corona-moe, vergader-moe en thuiswerk-moe

Oké, we overdrijven misschien een beetje. Maar je hebt vast wel eens een collega gezien die er toch net iets te gênant bij zat. Of wellicht heb je zelf zoiets meegemaakt. Onbekend met online vergaderen zijn we allemaal geweest en of het nu meester Gerri is die halfnaakt voor het scherm staat, of je collega die nagel knippend, baby knuffelend of kat aaiend te zien was. De basis van het online vergaderen is nu helder: iedereen kan documenten delen, presenteren, het geluid én beeldscherm aan en uit zetten. Goede communicatie is belangrijker dan ooit maar iedereen is ook moe geworden van het online vergaderen en thuiswerken.

De interne held greep weer eens in

Waarom werd het scherm zwart bij de hiervoor genoemde collega? Haar collega greep in. Vlak voordat de situatie nóg ongemakkelijker werd is de halfnaakte yoghurt etende collega digitaal uit de vergadering “verwijderd”. Met een simpele druk op de knop is erger voorkomen.

Batman en Robin

Je kent ze wel. De heldhaftige superheld en zijn maatje. Wat zouden zij zonder elkaar moeten? Niks. Precies! Zo is het ook in het echte leven. Onder die gave outfit van de superheld zit een doodgewoon mens die niet zijn uppie het wiel opnieuw uit kan vinden.

Wij noemen deze persoon “de interne held”. Het is de persoon die achter je staat als je alleen al dénkt dat je het niet snapt, maar je schrikt nooit. Je kan deze persoon altijd bellen voor een IT gerelateerd probleem. Tien keer rustig uitleggen zonder ook maar één keer geërgerd te zuchten is waar je de interne held ook aan herkent. Zelfs onder stress.Bij de grootste online evenementen herstelt hij fouten zonder te transpireren. Hij gooit de reddingsboei uit als jij dreigt te verdrinken. Iedereen wil wel íets van hem hebben: zijn geduld, kennis, schoonmaker, of nieuwste gadget.

Draag jouw interne held op handen en geef hem zijn Robin

Deze Batman heeft een Robin nodig om de moed er in te houden. Hij wil wel iedere dag helpen maar de dag heeft 24 uur. Zelfs een interne held kan het even zat zijn want Google als Best Friend is best vermoeiend en Siri weet ook niet altijd alles. De Interne held zoekt een partner in crime (nou ja, in doing good.) Hij zoekt iemand die direct antwoord op zijn vragen heeft, die hem uit de put kan halen en blijvend kan enthousiasmeren. Alleen een Robin geeft hem een verse dosis energie. Helemaal nu thuiswerken voorlopig de norm blijft.

Wil de echte Robin op staan?

Workspace Heroes werkt aan werk, wij zijn die Robin en wij motiveren de interne held langdurig en op een luchtige manier. De Interne held leert telkens nieuwe vaardigheden bij in modules korter dan 10 minuten per keer. Zo wordt het geleerde snel in de praktijk gebracht. Dit zorgt voor de onderlinge verbinding, hij ondersteunt collega’s met meer plezier en dat maakt dat zijn collega’s ook weer met meer gemak en plezier met IT gaan werken. Met als fijne bijkomstigheid dat de vermoeidheid afneemt en de sleur doorbroken wordt.

Maar first things first

Wie is jouw interne held? Nomineer jouw held hier: https://www.workspaceheroes.com/de-hero-van-de-maand/?lang=nl

PS: wil je weten wie meester Gerri is? Kijk hier: https://www.youtube.com/watch?v=d2eEuAjfDpA