Bij wie ga jij te rade als je digitaal in de knoop zit? Of weet je alles al? 

Hoe zit dat met je collega’s? Staat hun camera aan? Vragen ze of jij een linkje voor de meeting kunt sturen? Kunnen ze een document delen? Vanaf welke account belt je collega? Dit zijn enkele signalen dat je collega digitaal werken lastig vindt. 

Is het normaal dat ze het lastig vinden?  

 JA!   

Bijna ieder team kampt hiermee
Uit angst om ‘dom’ gevonden te wordenzwijgt de digibeet. Of men roept ‘ik ben toch al te oud’. Wat wij veel horen is dat de digibeet zich schaamt. 

Nergens voor nodig zul jij als empathisch teamleider denken. 

Hoe zit het met jouw digitale skills? Kun jij je collega’s wel helpen? Of stel jij je ook verdekt op?  

Piepjes en pop-ups leiden tot hoge werkdruk
Dat zou ook niet raar zijn. Want van de één op de andere dag was het AAN en GAAN. Wellicht werd er vanuit de organisatie beperkt tijd en geld gestoken om iedereen digitaal werken aan te leren. En nu een jaar verder merk je dit aan de vele vormen van communiceren. WhatsApp, Skype, Google MeetsWebEx, Zoom en Teams. We zien dat organisaties verschillende varianten gebruiken. Daardoor moet men telkens zoeken waar een meeting is of hoe dit communicatiemiddel werkt. Dit leidt ook erg af. Piepjes en pop-ups zijn natuurlijk niet bevorderlijk voor een goede focus.  

Dus klagen je collega’s over tijdgebrekmissen ze meetings of heb je misschien eigenlijk niet zo’n goed idee wat er speelt?  

Lees dit signaal als een hulpvraag van je fijne collega’s. 

En vergeet niet, iedereen mist de leuke dingen die ons leven kleur gavenMet deze wetenschap is de verbondenheid op de digitale werkvloer belangrijker dan ooit.   

Fris lentebriesje door je werkplek
Is er ruimte binnen de organisatie om meer te leren? Hoe blaas je als teamleider een fris lentebriesje door de werkruimtes van je thuiswerkende team? Want jouw zwemmende collega kan namelijk denken: we zijn al een jaar verder. Ik durf niet te vragen om (meer) hulp. We gaan toch wel over paar maanden weer naar kantoor. 

Maar is dat wel zo? Wij voorspellen: hybride werken is here to stay! En dat kan ook ontzettend leuk zijn. Dat ligt bij jou als leidinggevende. Het zou bijvoorbeeld een slok op een borrel schelen om één digitale werkplek te adopteren. Dan kijken jullie dezelfde kant op en ja, je begrijpt het aldat heeft alleen maar voordelen. 

Wil je meer weten?
Over hoe je je team hier op een positieve leuke manier op de lange termijn doorheen leidt? 

Mail naar carina@workspaceheroes.com of schrijf je in voor onze blogs.