Wat gebeurt er met de interne held nadat deze binnen de organisatie is gevonden? Wacht, wat? Wie is de interne held? Dit is de persoon die achter je staat als je alleen al dénkt dat je het niet snapt, maar je schrikt nooit. Je kunt deze persoon altijd bellen voor een IT gerelateerd probleem. Tien keer rustig uitleggen zonder ook maar één keer geërgerd te zuchten is waar je de interne held ook aan herkent. Zelfs onder druk. Bij de grootste online evenementen herstelt hij/zij fouten zonder te transpireren. De held gooit de reddingsboei uit als jij dreigt te verdrinken.

Babysteps met een grote glimlach…

Vergelijk het met een baby opvoeden. Alles zit erop en eraan, de aanleg is er, maar de baby moet nog groeien in het superhelden jasje. Dat kan door te voeden, aandacht te geven en aan het lachen te maken en net als met een echte baby.

Misschien een absurde vergelijking voor jouw interne held, maar ook een interne held moet enthousiast blijven anders loopt het bijleren vast en stagneert de groei.

Plezier en leren gaan hand in hand

De organisatie schuift een interne held naar voren en we starten met een de intake. Door dit interview komen we erachter welke vaardigheden de interne held beter wil ontwikkelen, wat hij/zij leuk vindt en wat comfortabel voelt. Ze kiezen dus zelf waar ze aan willen werken. Na tien minuten is bekend wat het leerpad behelst. Zowel de hard als de soft skills komen aan bod, want een interne held wil graag informatie delen met collega’s. Daarom leert de held ook hoe hij/zij de informatie het beste over kan dragen: hard en softs kills gaan immers hand in hand.

Een nooit aflatende digitale vriend

Workspace Heroes leidt de interne held door de wondere wereld van Microsoft 365 tools. De eerste weken is dit een intensieve training: iedere dag 10 minuten besteden aan een tutorial om de vaardigheid direct in de parktijk toe te passen en te herhalen. Totdat het (bijna) vanzelf gaat. Daarnaast staat de wereld niet stil en iedereen weet dat er voortdurend technische updates zijn, maar het bijhouden van iedere update en uitpluizen is vaak niet haalbaar. Dus houdt Workspace Heroes de held gedurende een jaar up-to-date. Fijner en makkelijker thuiswerken is nu belangrijker dan ooit en dus krijgt de interne held er een digitale vriend (naast Siri en Google) bij in de vorm van een chatbot. Dit maatje heeft op alle vragen een antwoord.

Omdat de interne held ondergedompeld wordt in de wondere wereld van Microsoft tools, zal het niet lang meer duren voordat zijn of haar collega’s aangestoken worden met dat aanstekelijke enthousiasme over de tools. Het is dermate aanstekelijk dat iedereen na een tijdje met meer plezier werkt, ook thuis.

Meer weten?

Vul het formulier in op de website en we nemen binnen 24 uur contact met je op!