Ik krijg geregeld vragen over de verschillen tussen OneNote en OneDrive? De namen lijken zo sterk op elkaar dat menigeen er van in de war is. Tijd voor opheldering!

OneNote
OneNote is een digitaal notitieblok. Het zit stiekem al in het woord verstopt (Note=notitie). Je zou het kunnen vergelijken met je papieren notitieblok maar dan dus digitaal.

OneNote wordt over het algemeen ervaren als lastig om te begrijpen. Zeker in het begin. Het belangrijkste advies dat ik hier altijd geef: begin klein! Start met het digitaal bijhouden van je To do lijst van die dag. Of het bijhouden van de acties uit 1 vergadering. En stop dan vervolgens met het schrijven op de gele post-its. Of stop met het maken van losse notulen geschreven in Word.

Waarom ik uiteindelijk fan ben geworden, want bij mij duurde dat wel even een tijdje, is omdat ik makkelijk door alle notities kan zoeken. Waar ik voorheen mijn handgeschreven aantekeningen wanhopig doorbladerde op zoek naar die ene aantekening , doorzoek ik nu eenvoudig met de zoekfunctie door alle notities heen. Ja, zelfs over mijn gehele notitieblok. En dat scheelt tijd! Veel tijd!

OneDrive (for Business)
OneDrive is jouw persoonlijke opslaglocatie voor documenten. Ook hier zit het stiekem al verstopt in de naam. Drive staat voor schijf. En Drive ken je wellicht omdat dit in je bedrijf wordt gebruikt voor het aanwijzen van de G- of H- Drives (schijven) waar je documenten nu hoogstwaarschijnlijk staan.

Kortom: samen met de 1 betekent OneDrive dus “jouw persoonlijke schijf” .

OneDrive is daarnaast een opslaglocatie die in de Cloud staat. En dat betekent dat je documenten worden opgeslagen op een plek die je kunt benaderen met behulp van het internet. Het voordeel daarvan is dat overal waar je internetverbinding hebt, je bij je documenten kunt.

De kracht van de combinatie
De grootste voordelen ontstaan door de bovenstaande tools te combineren. Je kunt je digitale notitieblok opslaan op OneDrive. Daarmee heb je altijd en overal je notities bij je. Bijvoorbeeld op je smartphone. Zo kan ik altijd snel een aantekening maken tijdens een vergadering of even tussendoor. En dat noem ik de kracht van de combinatie!

Heb jij ergens een frustratie over? Of heb je een vraag? Deel het met ons en wij maken het graag begrijpelijk voor je!