Zoals iedereen balanceer ik ook tussen werk en privé.

Met als uitdaging: hoe kunnen jij en ik deze druk iets laten afnemen?

Sinds het begin van de pandemie is werk en privé in veel gevallen een doorlopende derrie van tijd geworden. Daarom word je soms, dankbaar, afgeleid door een piepende wasdroger. Je grijpt je kans om even de benen te strekken, je zinnen te verzetten of simpelweg, werkontwijkend gedrag te vertonen. Maar dat stuk dan waar je over een uur deadline van hebt?

Daar sta je dan: met een gefronst voorhoofd dezelfde sokken bij elkaar te zoeken. Je mompelt wat voor je uit. Lekker voelt dat. Het mompelen wordt de geniale ingeving voor die deadline. Het zit allemaal in je hoofd, maar je hoofd is beeldscherm moe. Je vingers het toetsenbord eventjes helemaal zat.

Herkenbaar?

Typende dictafoon

Zet je dictafoon aan. En die dictafoon schrijft het ook nog eens voor je uit! Plus punten, komma’s, vraag en- uitroeptekens is een enorm pluspunt aan deze functie. Nog niet zo lang geleden was dit alleen voorbehouden aan de directeur. Daar zat een secretaresse naast om het uit te tikken. Gelukkig is er nu Word voor iedereen 😁.

Uit deze briljante functie kan iedereen een voordeel halen. Het werkt namelijk ook in Word Online zodat het voor nagenoeg alle Office licenties te gebruiken valt. En dat geeft gelijke kansen voor iedereen!

Een superslimme en simpele oplossing

Ik gebruik Office op mijn mobiel en ik heb deze gekoppeld aan mijn werk e-mail.

Omdat ik had een afspraak bij een klant had, dat was een uur rijden was, leek mij dat zonde van de tijd. Want wat doe je normaal in zo’n uur? Vaak is dat of bellen of een podcast of radiozender beluisteren. Toch?

Schrijven tijdens het autorijden

Ik had deze dictafoon functie al een tijdje in de smiezen en dacht waarom niet een stuk schrijven tijdens het autorijden. De avond voor dit experiment heb ik een document op OneDrive gezet (dit kan trouwens ook in Teams). Vlak voor vertrek heb ik het betreffende document geopend en de motor gestart. Vervolgens de dicteerknop aangezet in Word en op die manier heb ik zes pagina’s volgekletst. Het enige dat ik daarna nog hoefde te doen was redigeren, aanpassen en klaar is Kees, Euh, Carina).

Je gegevens zijn veilig

Met deze functie worden de audiogegevens en uitgeschreven stukken niet opgeslagen bij andere partijen dan in de opslaglocatie waar jij het document in opslaat. In het geval van OneDrive of Teams wordt de audio alleen bij Microsoft opgeslagen om te worden omgezet in geschreven taal.

Een kind kan de was doen, jij ook, samen met Word!

Laat je mij weten of je deze tip gaat gebruiken en wanneer? Of gebruik je deze functie al en heb je nog betere pro-tips? Want daar ben ik ook altijd naar op zoek! Dus ik zou zeggen veel plezier en succes met deze functie. Een succes met de combinatie werk privé.