Nu heb je online vergaderen al een tijdje in de smiezen. Je weet op welke link je moet klikken om deel te nemen, een document moet delen en hoe je jezelf of anderen kan muten zodat de omgeving (kind, partner of huisdier) geen deel uitmaakt van deze zakelijke bespreking. Door het thuiswerken neemt de online vergadermoeheid toe, je mist het lunchen met collega’s en het praatje op de gang. Hoe gaat jouw organisatie daarmee om? Hoe krijg je de energie die je altijd kreeg als je samen iets voor elkaar had gebokst en hoe hervind je die onderlinge verbinding?

Workspace Heroes maakt digitalisering begrijpelijk en leuk. Doel: meer plezier en verbondenheid

Dat er veel meer mogelijk is met Microsoft 365 dat weet je wellicht al. Vaak wil men zich wel verdiepen maar heeft het al zo druk. En ja, het is natuurlijk geweldig als jij je in iedere vrije minuut zelfstandig wil vastbijten in de tools en op die manier groeit. Maar hoe krijg je vervolgens je collega’s mee om hetzelfde aan te leren als zij bijvoorbeeld aangeven om zes uur de laptop dicht te klappen om te gaan koken.

Workspace Heroes heeft om onder andere deze reden een methode ontwikkeld waarbij niet iedereen, maar een selectie, de zogenaamde ‘interne held’ tot een digitaal hoger niveau gebracht wordt. De interne held leert de tools namelijk direct implementeren. Daarnaast leert diegene ook hoe zij/hij collega’s motiveert om hetzelfde te gaan doen.

Hard en- soft skills hand in hand.

Workspace Heroes doet dat niet eenmalig maar blijven continu (online) aanwezig. Zo wordt de verandering in kleinere stukken doorgevoerd en komt er een gestage verandering tot stand. Boven alles staat dat (digitaal) werken weer leuk wordt én blijft, voor iedereen. Want leuke nieuwe digitale vaardigheden aanleren leidt tot zelfvertrouwen en een aanstekelijk enthousiasme. Én dat enthousiasme is de sleutel om na een tijdje een heel team tot hetzelfde digitale niveau te krijgen.

Waarom het Workspace Heroes programma?

Workspace Heroes werd opgericht door Carina De Vries, jarenlang werkte ze als consultant voor een Microsoft Partner en gaf ze Office trainingen bij uiteenlopende organisaties. Ze merkte, dat als ze na een tijd later terugkwam om te kijken hoe het ging, dat er opnieuw veel frustratie bij de medewerkers zat. De training bleek niet duurzaam en dat is logisch; eenmalig iets leren beklijft meestal niet, het zakt weg.

Meer digitaal werkplezier

Workspace Heroes gaat met de interne held persoonlijk en stap voor stap aan de slag met Office en Microsoft 365. Concreet? Een Workspace Hero consultant doet het voor, de interne held doet mee tot deze het zelf kan, het werkt motiverend om een handige tool of verbeterd werkproces tot in de puntjes te begrijpen, dit doen we net zolang totdat de interne held klaar is voor de volgende stap. Workspace Heroes houdt de interne held enthousiast en op de hoogte van de nieuwste softwareontwikkelingen en veranderingen om deze vervolgens ook weer eigen te maken. Dat is leuk want zo blijft de organisatie vooroplopen en hoeft er zelf dus niet achteraan. Daar heeft iedereen voordeel van, het leidt namelijk bewezen tot minder frustratie en meer werkplezier.

Bewerkstellig een kettingreactie met een interne held

De interne held bewerkstelligd een kettingreactie: is er namelijk iemand in het team enthousiast dan weet deze persoon zeker één andere collega te enthousiasmeren. Deze collega weet weer de volgende te overtuigen en ga zo maar door. Als íedereen vervolgens weet op welke knop ze moeten drukken en wanneer, dan werkt het allemaal veel beter en wordt digitaal werken leuker en verbindend. Heeft er iemand gedurende het programma vragen? Workspace Heroes is 24/7 bereikbaar.

Workspace Heroes weet dat stap voor stap beter werkt dan in één keer, ook omdat er voortdurend dingen veranderen in de software. Deze methode zorgt er ook voor dat de input voor een collega niet rauw op zijn of haar dak vallen. Het overspoelt worden door vele wijzigingen en veranderingen leeft momenteel erg op de werkvloer.

Be the change: Be the Hero

Om zelf te starten met het Workspace Heroes Programma heb je gelukkig alles is al in huis: Microsoft 365 en de Interne Held voor leukere en verbindende manier van werken.

Wil je ook meer verbinding met je collega’s door IT?

Stuur een mail naar carina@workspaceheroes.com